Sunday, February 28, 2010

Photo Session Part 2

Saje je nak upload pic berangan berangan sendiri.. janji tak kacau orang... Ada aku kesah, Cak cak cak cak cak

Tuesday, February 23, 2010

MENARA HAP SENG- LION DANCE 2010

Bertempat di Lobby Menara Hap Seng, Jalan P.Ramlee telah di adakan satu pertunjukan tarian singa tepat pada jam 12.30 tengah hari. Syarikat Hap Seng juga telah menjemput tetamu khas dari Rumah Penjagaan Kanak Kanak Cacat Taman Megah, Petaling Jaya sebagai tetamu khas bagi majlis ini. Hidangan tengah hari juga ada disediakan

Kanak kanak istimewa ini sangat terhibur dengan pertujukan tarian singa. Mereka kelihatan sangat gembira, walaupun dari raut wajah mereka, tidak menunjukan apa apa reaksi.

Saya dapat merasakan kesedihan dan kepayahan mereka sebagai kanak kanak kurang upaya (OKU). Ada di kalangan mereka yang cacat penglihatan, tidak mampu bertutur dan ada juga sebilangan dari mereka yang mengalami "down sindrome". Terhibur hati kami melihatkan gelagat mereka.

Sesungguhnya merekalah insan insan terpilih oleh tuhan sebagai insan istimewa di dunia kita ini...

Dewa Kekayaan pun ada sama.



Si singa yang comel... :)


Kanak kanak yang dapat mencuri perhatian saya...

Dari kiri, naga merah, Mr. Allan Teh, Dato' Paul Ng, Ms. Teoh Siang Siang, Mr. Albert Chew dan Naga hijau dari Hap Seng Properties Development Sdn Bhd

Group photo bersama tetamu dari Rumah penjagaan Kanak Kanak Cacat Taman Megah, Petaling Jaya

Menikmati jamuan tengah hari yang di taja khas dari Sisters' kitchen dan Olive Tree Restaurant, Menara Hap Seng

Ms. Siang Siang sedang sibuk melayan kanak kanak istimewa

Satu Malaysia


Comel sekali


Sebilangan tetamu


Sunday, February 21, 2010

Detik gembira menanti kelahiran.....


Tak sabar rasanya menunggu kucing betina saya melahirkan anak anak kucing yang comel comel..berbunga bunga hati saya hanya tuhan saya yang tahu... how sweet....


Di rumah, setiap saat saya terfikir pasal dia, terus saya jengok jengok keadaan dia.. dah beranak ke belom? Semalam, saya jengok dia lagi sebelum tdo dan pagi ni, Elang maseh lagi belom bersedia nak beranak... :) takes time rasanya.. mungkin Elang nervous kot.. maklumlah first time nak deliver baby...


Insyallah kalau takde aral melintang, hujung minggu ni Elang akan beranak.. Harap harap semuanya selamat..... kalau tengok perut, mungkin tak banyak.. tapi mana nak tau... Elang buat surprise plak nanti..


nanti kalau dia dah beranak, saya tempek pic mereka semua .. Insyallah..... Doakan semuanya selamat. Amin.


Kerja....


Hrmmm.. dah sampai masa untuk saya fikirkan masa depan saya.. mungkin sedikit lewat.. selama ini saya gembira dan bersyukur dengan apa yang saya ada. Iaitu pekerjaan saya sekarang.. tapi bila dihitung ditambah ditolak, maseh lagi tidak mencukupi....


Tahun ni dah masuk tahun ke6 saya setia bersama syarikat HSCB.. Saya gembira dengan suasana kerja, rakan sekerja, persekitaran keliling saya... Dekat dengan tempat tinggal saya, dekat ngan Fitness First dan yang paling selesa dan alasan kukuh mengapa saya maseh bertahan adalah kerana saya selesa dengan apa yang saya ada.....


Rasanya dah masanya saya beralih arah.. mencari kepastian yang lebih baik. Yang penting dapat menjamin masa depan saya....... Insyallah, saya maseh mencari cari peluang di mana mana.. kalau ada, ada lah.... yang penting kita mencuba....


Doakan saya berjaya dalam kehidupan saya.. Amin...



Pic Kucing Nurul

Ni dia pic Exotic yang saya sangat suka.. comel la sangat.....
enjoy the pics.





Friday, February 19, 2010

Nite Life- Feb 2010



Semalam, Syerry ajak saya ke MOS (Ministry Of Sound) di Sunway coz dia dapat 4 tiket complimentary dari Fly FM. Just me, syerry dan Hafis je coz tak tau sapa nak di angkut join sama.

It was the first time saya ke MOS. Tempat dia, fuyooooo sangat lah besar dan ada kelas..


Entrance dia, grand giler.. kena masok naik tangga turun tangga, ada counter tiket baru leh masok dance floor.


Lagi satu, kat MOS security mereka sangatlah straight. Clubbers tak dibenarkan merokok..Dance floor dia , memang maha besar.... siap ada tangga naik ke atas which is clubbers boleh tengok orang menari di dance floor dari pandangan atas...

Bagi saya, MOS is one of the nicer and has its own look and style compare to other clubs. Ayoooo, Tapi memang potong,,,, tak dapat merokok kat dalam tu...
Right after saya sampai ke dance floor, my eyes was served dengan ada sowang awek ni.. Agaknya minah ni budak budak lagi.. maybe dalam awal 20 an coz tengok badan dan style dia ni mesti baru dapat "green light" kot... Minah ni dok terkedek kedek atas podium.... mcm dah high sangat sampai dah tak hirau orang lain dok pandang dia. hehhee. Tiba tiba je minah ni lesapppppp.. entah ke mana



Lepas tu, kami bertiga mula la shuffle, techtonics dan entah entah apa lah grove kami orang buat. hehehee.... Semua dah campur....goyang punya goyang, orang pun makin lama makin ramai... dalam kepeluhan menari tiba tiba je minah tadi dah tercongok kat atas centre podium... hehehehe.. mungkin tadi time dia takde, dia gi " battery" dulu kot..

Mata saya dan mata jantan jantan lain dok tertumpu kat minah ni.. Minah ni betul2 let loose.....stim je jantan jantan kat bawah tu. Dah la dia tu pakai blause pendek. bila dia dok gelek punya gelek, goyang inul pun dia buat harus ternampak ponggong dia... hehehehe... dah macam show girl dah... makin ramai owang sorak, makin berangan lah minah ni...hehehe.I'M a DIVA, feeling dia lah...


Macam biasalah, bila lagu DJ Tiesto mainkan, semua orang berteriakan... Meloncat sana sini, sambil put the hands in the air....FUHHHH.. Lagu Tiesto memang layan beb..... Bila beat grove yang rancak bercampur plak lighting kat club tu, semua dok layan kepala masing masing...hehehe..

Kat dalam tu, macam macam jenis orang kita leh tengok. Yang tua, yang muda, orang puteh, orang itam, orang coklat, orang ensem, orang cantik, orang poyo, orang high, dan macam macam orang lah. kowang tak caya, masok lah mana mana club scene... mesti kowang jumpa mcm mcm orang...

Show abes jam 3.. dan towards the end, dj pun slow kan volume dan lampu pun dah mula nak diterangkan. kami bertiga dok pakat kuar, coz takut nanti orang bersesak sesak plak nak berammm dari situ.

Bila kuar je, ada 4-5 kumpulan polis dok jaga jalan luar tu... Confirm sape yang overdose mesti kena tarik balik punya... Polis polis bodoh memang tunggu masa mcm ni untuk buat duit lebih..

Sampai je umah syery, terus je amik kereta dan pecut laju..... Esok keje woooo... dan lepas tu,,, ZzzZzZzZzZzZzzZ....


p/s: thanks syery coz selalu ajak i mengekor u ke club.. heheeh. BFF ok.












Wednesday, February 17, 2010

Makcik Makcik kesayangan saya...


Adik beradik mak saya kesemuanya adalah 6 orang. Semuanya perempuan. Masing masing dah berkeluarga.


Mak Long Midah, umur saya kurang pasti. Menetap di Muar johor. Berkerja sebagai seorang Mak andam sekitar Johor. Mak Long saya merupakan seorang makcik yang sangat lemah lembut, penyayang.. Walaupun saya dah tua, mak long tetap cium pipi saya bila kami bertemu...hehehe.. rasa mcm budak budak lah, tapi saya suka.....heheheh

Mak Ngah @ ibu saya anak kedua.

Mak Teh Ecah, tiada di dalam gambar. Mak Teh Ecah menetap di Bandar Sunway. Sudah berkeluarga dan bekerja sebagai tukang masak untuk sekolah sekolah sekitar Kuala Lumpur. Mak Teh saya ni rugged dan stylo lagi... Memang selalu uptodate from hair to toe ....Sporting giler.. Saya dan Mak Teh saya berkongsi moto, bukan motorsikal lah. Moto kami ialah "Rasa biar rasa, jangan sampai binasa"...... gerek tak moto mak teh ni? hehehe


Mak Lang Pari menetap di Senawang. Tidak bekerja dan bekerja di rumah sajo.... hehehe. Suami Mak Lang bekerja sebagai Pegawai atasan berpengkalan di Senawang.....Saya suka ngan Mak Lang saya ni. Dia ni kuat gelak. Gelak berdekah dekah, macam nak putus nyawa jer.. hehehe. Mak Lang dan Ibu saya memang tak boleh dekat. Kalau dekat, mesti ketawa.. ada saje bahan lawak dowang ni...hehehe.....

Mak Pah saya menetap di Bukit Senggeh, Selandar Melaka. Bekerja sebagai seorang guru. Suami pun seorang guru dan anak sulung nya juga seorang guru. Keluarga Mak Pah adalah keluarga yang boleh saya katakan keluarga yang sangat educated. Anak sulung Mak Pah yang kini mengajar baru je setahun lebih pulang dari New Zealand. Anak anak Mak Pah, semuanya menjadi.... pandai pandai belaka..... Mak Pah saya ni, lebih kepada low profile. Tak sama dengan adik beradik nya yang lain.


Busu Edah saya ni yang sekarang menetap di rumah pusaka nenek saya... Busu saya ni maseh lagi bekerja di sebuah syarikat swasta di bandar Melaka. Sporting dan uptodate....


Saya rindukan suasana ketika kami semua berkumpul.Tapi setelah kematian datuk dan nenek, sukar sangat untuk kami berkumpul. Nak jumpa sepupu sepapat pun susah la sangat..


Harap harap, satu hari nanti kami semua akan bersua muka.. Rindu kat semua anggota keluarga mak saya.... Rindu kowang....


Kenangan umah Nenek di Kg. Londang, Masjid Tanah,Melaka


Pic di atas adalah pic yang telah di ambil sekitar 70-80 an oleh bapa saya. Dan sekarang, rumah nenek dah tak lagi mcm tu... Pic ni saje lah kenangan rumah lama nenek saya...Sekarang rumah nenek dah jadi rumah Busu saya.. Rumah atas ataupun serambi telah dirobohkan setelah kematian datuk sekitar lewat 90an.. Lagi pun rumah nenek dah lama sangat, dah makan dek anai anai.. Saya berkesempatan tido di atas serambi.. main gitar ngan sepupu sepupu saya, main kejar kejar dan macam macam lagi sewaktu kami kecil....Seronok sangat.... bila terkenang zaman kanak kanak....
Masih lagi saya ingat di rumah serambi ni, amatlah cantik buatan nya.. ukiran di tiang seri, ukiran di penjuru bumbung, di daun tingkap dan juga di daun pintu masuk serambi. Lantai juga lantai batu yang di tampal dengan mosaics yang sangatlah indah....Rindu pada rumah pusaka Nenek ku.....
Sekarang yang tinggal hanyalah kenangan...




February 2010 Photo Session

Malam tadi , 17/02/2010 telah di adakan sesi bergambar suka suka bersama teman teman yang sememangnya gila glamor.. di sini saya nak tempek my pic je. pic dowang, dowang tempek kat blog dowang.
Ada sikit je edit untuk pic kat bawah ni... By the way thanks to Yus yang ambik gambar saya walaupun dia ni amatur....





LADY GAGA'S FEVER

Keje ari ni kat ofc sangatlah tepu... so saje je suka suka tempek pic LG.. harap kowang enjoy.. kalau ada lagi pic dia, saya tepek ek. hidup LG...









Tuesday, February 9, 2010

Lady Gaga


Kowang suka tak ngan Makcik Gaga ni?

hrmmm,,, lately ni saya jatuh cinta ngan si dia ni.... suka dengar lagu Bad Romance, Paparazzi, Disco Stick... Pendek kata, lagu Gaga ni memang leh masuk dalam jiwa saya.. Dengar je lagu dia, mesti badan dah start nak grove. hehehe... sampai bunyi hp, caller ring tone , rambut Gaga pun dah jadi ikutan saya.. hehehe. Makcik Gaga, the best.






video

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!
Caught in a bad romance

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!
Caught in a bad romance

Rah rah ah-ah-ah!
Ro mah ro-mah-mah.
Gaga Ooh-la-la!
Want your bad romance

Rah rah ah-ah-ah!
Ro mah ro-mah-mah
Gaga Ooh-la-la!
Want your bad romance

I want your ugly
I want your disease
I want your everythingAs long as it’s free
I want your love
Love-love-love
I want your love

I want your dramaThe touch of your hand
I want you leathe-studded kiss in the sand
I want your love
Love-love-love
I want your love
Love-love-loveI want your love

You know that I want you
And you know that I need you
I want it badYour bad romance

I want your loving
And I want your revenge
You and me could write a bad romance
(Oh-oh-oh-oh-oooh!)

I want your loving
All your love is revenge
You and me could write a bad romance
Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!Caught in a bad romance
Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!Caught in a bad romance

Rah rah ah-ah-ah!
Ro mah ro-mah-mah
Gaga Ooh-la-la!
Want your bad romance

I want your horror
I want your design
‘Cause you’re a criminal
As long as your mine
I want your love
Love-love-loveI want your love,

uhhI want your psycho
Your vertigo stick
Want you in my room
When your baby is sick

I want your love
Love-love-love
I want your loveLove-love-loveI want your love

You know that I want you
And you know that I need you(‘Cause I’m a freak bitch, baby!)
I want it badYour bad romance

I want your loving
And I want your revenge
You and me could write a bad romance(Oh-oh-oh-oh-oooh!)

I want your loving
All your love is revenge
You and me could write a bad romanceOh-oh-oh-oh-oooh!

Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!
Caught in a bad romance
Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!Caught in a bad romance

Rah rah ah-ah-ah!
Ro mah ro-mah-mah
Gaga Ooh-la-la!
Want your bad romance

Work-work fashion baby
Work itmove that bitch crazy
Work-work fashion baby
Work itmove that bitch crazy

Work-work fashion baby
Work itmove that bitch crazy
Work-work fashion baby
Work itI’m a freak bitch baby

I want your love
And I want your revenge
I want your love
I don’t wanna be friends

J'veux ton amour
Et je veux ton revenge
J'veux ton amour
I don't wanna be friends

Oh-oh-oh-oh-oooh!(I don't wanna be friends)
Oh-oh-oooh-oh-oh!Caught in a bad romance
(I don't wanna be friends)Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oooh-oh-oh!(Want your bad romance)
Caught in a bad romance(Want your bad romance)

I want your loving
I want your revenge
You and me could write a bad romance(Oh-oh-oh-oh-oooh!)

I want your loving
All your love is revenge
You and me could write a bad romance
Oh-oh-oh-oh-oooh!(Want your bad romance)

Oh-oh-oooh-oh-oh!
Caught in a bad romance(Want your bad romance)
Oh-oh-oh-oh-oooh!(Want your bad romance)
Oh-oh-oooh-oh-oh!Caught in a bad romance

Rah rah ah-ah-ah!
Ro mah ro-mah-mah
Gaga Ooh-la-la!