Tuesday, May 31, 2011

Fitness FirstDah nak hampir 2 tahun saya bergym di Fitness First.... Mula mula time baru je masuk gym, saya work out pakai machine... wat threadmill, cycling, dan sebelum balik buat weight dalam 2-3 set... tak sampai sejam dah boring nak balek..

Pernah satu masa tu, rasa malas sangat nak buat benda yang sama.. so, say
a gi lah intai intai kat studio yang ada kat dalam FF tu.. Tgk orang ya amat ramai sangat dalam kelas ... semua dok melompat-lompat berpeluh2 semua.. nampak mcm seronok.... tapi takut nak join coz dowang ni surely otai otai lama neh...ke esokan hari nya, saya gamble nak gak join kelas tu... Kelas body step.... start je, dah mula dengar beat rancak.. heheheh.. buat warm up dan makin lama makin rancak lak kelas tu..
ada ketika, tersalah plak step.. hehehehehe... satu jam kelas, berair siot... tapi memang puas... balik je umah, badan sengal2 especially kat bahagian kaki coz body step ni banyak guna kaki untuk bergerak.


esok plak, saya join kelas body jam. body jam ni kelas menari.. bila start je menari ikut cikgu kat depan tu, rasa kaki ni sangatlah keras.. mcm kayu. padahal kalau kat club, saya rasa sayalah di antara yang paling hebat mengelinjang.. hahahhaa. mungkin x bia
sa kot menari bila dah di choreograph... ada kawan kawan kat gym kata, kelas body jam ni kelas untuk adek adek.. tapi, pergilah mampus.. peduli apa.. janji berpeluh kan.. hehehehehe.

since saya dah mula join kelas mcm tu, saya dah jadi ketagih.. setiap kali ada je kelas lepas kerja, sure saya join. kalau x gi, ermmm.. rasa mcm rugi sangat sangat.. tapi kali ni , ada member yang saya dok suruh join sekali kelas dua dua ni.. nasib baik lah si syerry ni layan gak kelas body step dan body jam.... ehehhehehe.


boleh ke saya kata yang saya ni stepaholic ? hehehe.. mungkin boleh kot? hidup tanpa body step, tak bermakna bagi saya.. chewahhhh.. hehehehe

No comments:

Post a Comment